lauantai 5. huhtikuuta 2014

Kuinka kesyttää iltavilli?

Kun koko päivä aamusta alkaen on ollut yhtä hyppimistä ja pomppimista ja paikasta toiseen liehumista on illantullen vaikea lopettaa päivän leikit ja käydä nukkumaan. Silloin herää äkkiä kysymys miten kesyttää iltavilli? Se rasavilli joka vielä nukkumaan mennessäkin karkaa sängystä kymmeneen kertaan ja löytyy mitä ihmeellisimmistä paikoista piiloilemasta. Se samainen villi joka kurkkaa nurkan takaa ja juoksee kikattaen karkuun iloisesti virnistäen huomatessaan muiden huomanneen paon =)

Silloin on sopiva hetki käyttää mielikuvistusta ja lähteä pienelle seikkailulle. Silloin voidaan ottaa avuksi kaikki taiteensäännöt ja kaivaa kaappien kätköistä muutama purkki saippuakuplia ja niille täyttöpaketti. Sen jälkeen ladataan tyhjät unohtuneet kuplapurkit ja lähdetään metsästysreissulle. Kurkkaako seuraava kupla minkä nurkan takaa? Vai tuleeko se vastaan oven takaa? Vai kutittaako se aivan yllättäen nenänpäätä vai puhaltajansa huulia puhjetessaan puhallettaessa. Aivan salaa, kuin varkain käy iltavillin tie kohti omaa sänkyä ja lopulta viimeinen kupla pujahtaakin sängynpäälle. On aika kömpiä sänkyyn katsomaan kuinka kauniisti kuplat kimaltelevat yövalon loisteessa. On tullut hetki levähtää. Muutaman pallon jos vielä puhaltaisi sänkyyn niin iltavillikin paikoilleen jäädä saattaa.

Sen jälkeen voikin ottaa viereen penkin ja penkin päälle syliinsä läppärin johon kaivaa kamerasta muistikortin ja sen jälkeen voikin etsiä kuvan saippuakuplasta joka iltasadun päättää saa.

On aika hyvää yötä toivottaa Pikkuväen Talossa kas kohta nukahdetaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti